Skip to main content

Geschreven direct na de verkiezingen maart 2021

Het begon allemaal een jaar geleden, met dat ene telefoontje. Ik ben gescout voor de Talentenklas Tweede Kamer. Een hele eer. Ook een dubbel gevoel, want ik ben hier in Nijmegen nog lang niet klaar. En ik zie ook dat ik op landelijk niveau op een andere manier veel zal kunnen betekenen.

Talentenklas

Ik volg het Talententraject en solliciteer aansluitend. Vier maanden later dat andere telefoontje: plek 11, een geweldige plek. Mijn hoofd duizelt. De rollercoaster start. Doorlopend verzoeken voor interviews, debatten en werkbezoeken. Bijna alles online. Een persvoorlichter en persoonlijk medewerker worden aan mij gekoppeld. Ik draai mee in de landelijke fractie en word betrokken bij formatievoorbereidingen. Ondertussen bereid ik me ook voor op portefeuilles in het sociaal domein. In een paar intensieve maanden ben ik klaargestoomd voor de Tweede Kamer.

De laatste avond.

De uitslag. Een klap, voor ons allemaal. Een nieuwe werkelijkheid waar we als partij weer een weg in moeten vinden. Het duurt een paar dagen voor alles in mijn hoofd en gevoel een plekje heeft gekregen. En dan voel ik weer volop het politieke vuur. Mijn drijfveren voor een sociale, tolerante en groene samenleving. Een land, een stad, waar iedereen echt mee kan doen.

Bedankt

Het vakje bij mijn naam is door 11.359 mensen rood gekleurd. Ik ben daar nog van onder de indruk. Zoveel mensen die op deze manier het vertrouwen in mij uitspreken. Dat doet goed en voelt als een stevig mandaat. In Nijmegen staat de volgende uitdaging alweer klaar: de gemeenteraadverkiezing. Met nog steeds dezelfde passie en drijfveren zal ik mij hiervoor inzetten. Om te zorgen dat GroenLinks kan blijven bouwen aan een groene stad waar iedereen echt kan meedoen